Referat

Referat: Skogås-Trångsunds FF - Stureby SK

Idag krigade vi bra! Jisses vilken tight och tät match det blev i 90 minuter.
Det är inte supervackert idag även om det verkligen glimmar till stundvis med perfekta omställningar och överlapp helt enligt instruktionsboken. Men det är fysiskt och vi bjuder inte på en centimeter..

0-1 kommer lite snöpligt efter en ganska lång period där vi tycker att vi har fört matchen. Men det är en tilltrasslad situation där vi tappar bollen utanför eget straffområde, och en riktig fullträff på skott utifrån smiter in ovan Regina. Inte mycket att göra på den.

Men skam den som ger sig. Vi hänger inte huvudet för det. Vi nöter och nöter på kanterna där vi får ganska bra med ytor. Och ett uppspel på vänster kant som sedan går via en central Jenny ut till Elsa som kommer i full fart och nyper till från distans så får vi en välförtjänt kvittering.

Matchen fortsätter med tät tät kamp och väldigt lite yta att spela på, det liknar bitvis ett riktigt flipperspel när inget lag riktigt får igång spelet. Och när vi inte lyckas rensa återigen framför eget mål så kommer 2-1 till Trånkan som ett brev på posten.
Uppförsbacke igen! Men vi visar mycket bra psyke och ger inte upp. Och till slut gräver sig Julia B genom Trångsunds mittfält och försvar och kan proppa in 2-2.

Avslutande 10-15 minuter blir lite böljande åt båda håll men utan några direkta målchanser åt något av lagen. Så när domaren blåser för 90 minuter så känns det ändå ganska bra. Vi gör en riktigt bra stark laginstats idag och 1 poäng borta mot ett formstarkt Trånkan är starkt! Vi har kvar formen från i våras. Så nu laddar vi om inför fredag.

Grymt jobb idag Regina i målet. Ett par vassa 1-1 situationer idag. Backlinjen anförda av Anna och Jonna med Stina, Lena och Mathilda på kanterna gör ett fantastiskt jobb. Mittfält med en ny position för Petra centralt vid sidan av Ylva eller Veronica och med Elsa och Julia som yttrar sätter en bra defensiv och kämpar riktigt bra offensivt.

Framåt så gör Gittan, Filippa, Jenny och Linnea otaliga löpningar och sätter väldigt bra press på backlinje och målvakt. Många fina lägen blev det...och några off-sider :-)

Mona som idag var med i uppställningen som reserv-målis fick ingen speltid, men hon höll humöret uppe på bänken med pepp och kaffetermos. Ovärderligt!!

Var nöjda med en poäng idag, ni gör en väldigt bra match och visar en riktigt grym inställning i en kul och fysisk match.